A Hyabak előnyei

 

Mikor ajánlott a Hyabak?

A Hyabak szemcsepp tartós enyhülést nyújt a száraz szem panaszok esetén:

 • Fokozott számítógép-, monitor vagy klímahasználat mellett
 • Szemfáradtság esetén
 • Kontaktlencse viselése mellett - minden típusú kontaktlencsével alkalmazható
 • Szemműtétet követően
 • Időskorban és menopauza esetén

HYABAK- Tartós megkönnyebbülés a szemnek

A Hyabak műkönny egyik legfontosabb előnye, hogy hialuronsav tartalmával tartós hidratálást, hosszantartó frissesség érzést biztosít a szemnek. Tartósítószer-mentességének köszönhetően rendszeres használat során is jól tolerálható a szemnek.

A hialuronsav egy rendkívül jó vízmegkötő képességű hidratáló anyag, amely az emberi szervezetben- többek között a szemben, ízületekben és bőrben is megtalálható. A Hyabak műkönny cseppentés után tartós hidratálást nyújt a szemnek, amely fő összetevőjének, a nátrium-hialuronátnak köszönhető.

A hialuronsav „arany standard” összetevőnek számít a száraz szem terápiájában, mert:

 • növeli a könnyfilm stabilitását, jelentősen csökkentve a száraz szem tüneteket
 • csökkenti a könnyfilm párolgását
 • optimális vízvisszatartást biztosít
 • hosszan tartó megkönnyebbülést, tartós hidratálást biztosít
 • hozzájárul a szaruhártya hám gyógyulásához és regenerációjához

Ozmotikus egyensúly helyreállítása

Szemszárazság esetén a könnyfilm veszít a víztartalmából, ezért a könnyfilm só koncentrációja megnövekszik. A besűrűsödött könnyfilmmel határolt szemfelszíni sejtekből víz áramlik ki, ezáltal a sejtek dehidratálódnak, kiszáradnak.

A Hyabak alacsonyabb koncentrációja (hipoozmolaritása) révén vízforrásként szolgál a sűrű könnyfilm és a szemfelszíni sejtek számára, hozzájárulva azok regenerálódásához.

A készítmény használata során a páciensek cseppentést követően „jóleső érzésről”, panaszaik megszűnéséről számolnak be, egy csöppentés hosszantartó megkönnyebbülést nyújt a száraz szemnek.

Ismerje meg a Hyabak előnyeit, tovább a többi tudnivalóra:

Mit érdemes tudni a tartósítószerekről?

A szemcseppekben lévő tartósítószerek a tartályban lévő oldat felülfertőzését akadályozzák meg, cseppentéskor ugyanis a visszaáramló cseppel/levegővel kórokozók juthatnak vissza a tartályba. A szemcseppek tartósítószer tartalma azonban hosszan tartó használat esetén gyulladásos folyamatokat indíthat el, allergiát okozhat. A tartósítószerek, mint toxikus anyagok, a száraz szem kialakulásának ördögi körében szerepet játszanak, csökkentve a könnyfilm stabilitását1, tovább súlyosbítva a száraz szem betegséget.

Különösen fontos, hogy a műkönny ne tartalmazzon tartósítószert

 • ha tartósan használ műkönnyet
 • kontaklencse viselése esetén
 • ha egyéb szembetegségre más tartósítószert tartalmazó cseppet használ
 • szemészeti műtétet követően.

A tartósítószer-mentes cseppek alkalmazása mellett a szemfelszín irritációja csökken, a tartósítószer-mentes készítmények hosszú távon is jól tolerálhatók.

Tartósítószer-mentes ABAK tartály

STERIL CSEPPEK

A Hyabak szemcsepp olyan innovatív, prémium technológiával előállított készítmény, amely nem tartalmaz tartósítószert. A tartósítószer-mentessége az innovatív technológiával kialakított ABAK tartálynak köszönhető, amely összetett szűrőrendszerével biztosítja a benne tárolt oldat sterilen tartását.

KALIBRÁLT CSEPPMÉRET

A Hyabak speciális rendszere biztosítja a megfelelő cseppméretet, minden nyomásra ugyanolyan méretű cseppet enged kijutni a cseppentőfejből, így nincs felesleges cseppentés vagy folyás a tartályból.

FELBONTÁSTÓL 6 HÓNAPIG HASZNÁLHATÓ

A Hyabak szemcsepp felbontástól számított 6 hónapig alkalmazható.

KÖNNYEN ALKALMAZHATÓ

 

 

 

 

 

Abak tartály bemutató videó

 

 

 

 

Ismerje meg a Hyabak előnyeit, tovább a többi tudnivalóra:

Ne csak a testünket védjük a fénytől, gondoljunk a szemünkre is!

A Hyabak szemcsepp a nátrium-hialuronát mellett aktinokinolt is tartalmaz, amely elnyeli a szem felszínére érkező UV-B sugarakat. Bár nem váltja ki a napszemüveg használatát, ezen tulajdonsága által a Hyabak hozzáadott értéket képvisel a szem UV-B sugarak elleni védelmében.

Ma már köztudott, hogy nemcsak bőrünket, hanem szemünket is védeni kell a káros UV sugaraktól, mert az UV sugárzás káros hatásai a szemben összeadódhatnak és hosszú távon szem károsodást idézhetnek elő. Érdemes tehát a megelőzésre egy kis energiát fordítani és olyan megfelelő szűrőtulajdonságú napszemüveget viselni, amely kiszűri az UV-A, UV-B és UV-C sugárzást is.

Amennyiben már használunk műkönnyet, választhatunk olyan készítményt, amely UV-védelmet is biztosít.

A Hyabak szemcsepp aktinokinol összetevője elnyeli az UVB sugarakat, ezáltal csökkenti az oxidatív károsodást a szaruhártyában.

A Hyabak műkönny használatával tehát hozzá járulhatunk szemünk UV védelméhez a rohanó hétköznapokban is, azonban fontos, hogy a műkönny használata nem helyettesíti a megfelelő napszemüveg viselését.

A kontaktlencse viselése fokozza a szemszárazságot, szemirritációt okozhat. Sokaknak segít a száraz szem panaszok enyhítésében és a szem hidratálásában a műkönny használat. A kontaktlencse használók számára különösen fontos, hogy az alkalmazott műkönny jól tolerálható legyen. A kellemes érzés és tartós hidratálás mellett fontos szempont az is, hogy a készítmény ne tartalmazzon tartósítószert, a hosszabb távon alkalmazott tartósítószer ugyanis tovább csökkentheti a könnyfilm stabilitását, súlyosbítva a száraz szem betegséget.

A Hyabak szemcsepp/műkönny olyan tartósítószer-mentes készítmény, amely minden típusú kontaktlencsével alkalmazható.

 


Hyabak

A Hyabak® 10 ml szemcsepp ajánlott fogyasztói ára: 5 549 Ft

A Hyabak szemcsepp® a száraz szem kezelésére szolgáló orvostechnikai eszköz / gyógyászati segédeszköz. CE0459

A kockázatokról olvassa el a használati útmutatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát!

Allergia

Derékfájás, rándulás, vállmerevség, ízületi fájdalom

Fájdalomcsillapítás

Szemszárazság és regeneráció

Szemszárazság

Normál látás

Hormonmentes fogamzásgátlás

Hasmenés

Feszültségoldás

Normál porcképződés